logo

Съобщение

Работно време обекти РВИМ - Плевен:
Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” и Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец” ще работят на 30 април, 1, 4, 5 и 6 май 2021 г.

Къща музей „Цар Освободител Александър II” ще работи на 30 април, 4 и 5 май 2021 г.

На 2 и 3 май 2021 г. обектите на Регионален военноисторически музей – Плевен няма да работят

2 март 2009г. - Изложба на детски рисунки от Националния конкурс “Освобождението”
Image
   На 2-ри март 2009 г. в панорама “Плевенска епопея 1877 г.” за единадесети  пореден път се откри традиционната изложба на детски рисунки от Националния конкурс “Освобождението”. Конкурсът е една от големите прояви, с които Община Плевен и дирекция ”Военно-исторически музеи” отбелязват 131 годишнина от Освобождението на България.
  На откриването присъства г-н Найден Зеленогорски – кмет на Община Плевен, много ученици, родители и гости на града от всички краища на България. С бурни аплодисменти присъстващите посрещнаха чудесните изпълнения на танцьорите от фолклорен ансамбъл ”Нашенчета” при ЦРД-Плевен с художествен ръководител Огнян Летов. Генерален спонсор на конкурса е „Плевенски хляб” ООД, с чиято щедра финансова подкрепа стана възможно реализирането му. 
  В настоящото издание на конкурса участват 500 рисунки на деца от 23 селища на България. Радостен е фактът, че освен традиционните участници, за първи път се експонираха и творби малки художници от Балчик, Несебър, Варна, Дупница, Априлци, Попово, Нова Загора. И този път най-много са участниците от Плевен. Тази година те са от 10 плевенски училища.
Наградите на отличилите се деца връчи г-н Найден Зеленогорски – кмет на Община Плевен.
  Изложбата на детските рисунки е експонирана в Панорама “Плевенска епопея 1877 г.”  и ще продължи да края на месец март.