logo

Съобщение

Работно време обекти РВИМ - Плевен:
Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” и Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец” ще работят на 30 април, 1, 4, 5 и 6 май 2021 г.

Къща музей „Цар Освободител Александър II” ще работи на 30 април, 4 и 5 май 2021 г.

На 2 и 3 май 2021 г. обектите на Регионален военноисторически музей – Плевен няма да работят

11 септември 2018 г. – 141 години от Третия щурм за превземането на Плевен
 На 11 септември 2018 г. пред Костницата в Скобелев парк-музей бе отбелязана 141-та годишнина от Третия щурм за превземането на града по време на Плевенската епопея – 11 и 12 септември 1877 година.  Церемонията започна с военен ритуал по приемане на почетния караул  от командира на Единния център за начална подготовка в Плевен, полковник Николай Бешев. В ритуала участваха офицери и курсанти от Авиационното училище в Долна Митрополия. На проявата присъстваха Татяна Божинова – заместник областен управител на Област Плевен, Тодор Еленков и Иван Кюлджийски - заместник-кметове на Община Плевен, общински съветници, Стефка Григорова – началник отдел „Култура“, служители от Общинска администрация, Емилия Зорнишка – директор на Регионелен военноисторически музей – Плевен, представители на Съюза на военноинвалидите, Сдружение „Възход“ – Плевен, ученици от ПГ по туризъм „Алеко Константинов“ Плевен, общественици и граждани.
 След панихидата, отслужена от в памет на загиналите воини по време на Третия щурм за Плевен на 11 септември 1877 г., гостите поднесоха венци и цветя пред Костницата.