logo

Съобщение

Работно време обекти РВИМ - Плевен:
Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” и Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец” ще работят на 30 април, 1, 4, 5 и 6 май 2021 г.

Къща музей „Цар Освободител Александър II” ще работи на 30 април, 4 и 5 май 2021 г.

На 2 и 3 май 2021 г. обектите на Регионален военноисторически музей – Плевен няма да работят

18 септември 2016 г. Kонцерт „Живи ритми”.
 По повод Европейските дни на наследството 2016 година, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” Плевен, съвместно с Военноисторически музеи представиха концерта „Живи ритми”. На площадката пред панорама „Плевенска епопея 1877” пред очите на многобройната публика оживяха народните обичаи по време на едни от най-тачените български празници – „Лозари” – празник, посветен на лозята и виното, „Лазарки” –  обичай, свързан с Възкресението на Св. Лазар, празнуващ се една седмица преди големия християнски празник Великден и „Буенек – Гергьовден” – един от най–обичаните пролетни празници, отбелязван на 6 май  - Ден на овчаря. С талантливите си изпълнения и облечени в пъстри народни носии, певците и танцьорите от ансамбъла ни пренесоха в един друг свят – свят на светлина, топлина и красота. 


 Посетителите се насладиха на майсторски поднесената музикална програма на ансамбъла, който за пореден път показа високо професионално майсторство в областта на певческото и танцувално изкуство.