logo

Съобщение

Работно време обекти РВИМ - Плевен:
Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” и Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец” ще работят на 30 април, 1, 4, 5 и 6 май 2021 г.

Къща музей „Цар Освободител Александър II” ще работи на 30 април, 4 и 5 май 2021 г.

На 2 и 3 май 2021 г. обектите на Регионален военноисторически музей – Плевен няма да работят

6 Декември 2012 г. - Среща с участниците в изграждането на Панорама „Плевенска епопея 1877 г."
 По случай 35-ата годишнина от строителството на Панорама „Плевенска епопея 1877 г." Обединението на жените социалистки - Клуб Плевен, организира среща-разговор с участниците в проектирането и изграждането на историческия паметник. Акцентът бе върху жените архитекти, проектанти, техници и организатори на дейностите по реализиране на мащабния проект, изграден по повод стогодишния юбилей от освобождението на Плевен.  Срещата бе първото по рода си събитие, което обърна особено внимание на ролята на жените, участвали в създаването на уникалния архитектурно-художествен паметник. Сред гостите на Панорамата бяха и много от ветераните мъже, строители на емблематичния монумент, представители на съвременни строителни фирми, архитекти, проектанти и общественици. Подробности за първите стъпки по осъществяване на грандиозния план и същинската работа по изграждането на Панорамата разказа инж. Пенка Андреева, персонален отговорник за строителството на монумента.
 Директорът на военноисторическите музеи доц.д-р Милко Аспарухов приветства присъстващите и се спря както на преодолените трудности в управлението на панорамата през годините, така и на предстоящото в близко време реновиране на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”