logo

Съобщение

От 12.00 до 13.00 ч. се преустановява приемът на посетители в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” поради обедна почивка и извършване на дезинфекция.  
17 май 2010г. - Европейска инициатива “Нощ в музея”
    На 17 май 2010 г. за четвърти пореден път, по повод Международния ден на музеите 18 май, Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” се включи в европейската инициатива “Нощ в музея” и отвори свободно врати за посетители.
    Културната проява започна с детски рисунки на тема „Аз обичам Плевен”.    Малки художници на различна възраст от шест Плевенски училища, с ентусиазъм и въображение рисуваха пред очите на посетителите.    Прекрасните изпълнения на Общински духов оркестър създадоха подходящо настроение на посетителите, които се докоснаха до спецификата на музейната работа и наблюдаваха на живо реставрация на различни материали от богатия фонд на музея.    Любителите на класическа музика се насладиха на концертната изява на изтъкнатия български клавирен изпълнител проф.Атанас Куртев по повод 200 годишнината от рождението на великия полски композитор и пианист Фредерик Шопен.

     Откри се изложба плакат „Прелестна е всяка твоя нота…Шопен в полския плакат”.
    Очаквано голям интерес предизвика концертът спектакъл „Окол Плевен 1877 г.” на Северняшкия ансамбъл за песни и танци, а прекрасните изпълнения на неговите певци и танцьори обраха овациите на посетителите.    Приятно изненада кулинарната изложба–базар на учениците и преподавателите от ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване, които се представиха с подходящо подбрани и тематично оформени сладки изкушения.