logo

Съобщение

От 12.00 до 13.00 ч. се преустановява приемът на посетители в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” поради обедна почивка и извършване на дезинфекция.  
2 март 2009г. - Изложба на детски рисунки от Националния конкурс “Освобождението”
Image
   На 2-ри март 2009 г. в панорама “Плевенска епопея 1877 г.” за единадесети  пореден път се откри традиционната изложба на детски рисунки от Националния конкурс “Освобождението”. Конкурсът е една от големите прояви, с които Община Плевен и дирекция ”Военно-исторически музеи” отбелязват 131 годишнина от Освобождението на България.
  На откриването присъства г-н Найден Зеленогорски – кмет на Община Плевен, много ученици, родители и гости на града от всички краища на България. С бурни аплодисменти присъстващите посрещнаха чудесните изпълнения на танцьорите от фолклорен ансамбъл ”Нашенчета” при ЦРД-Плевен с художествен ръководител Огнян Летов. Генерален спонсор на конкурса е „Плевенски хляб” ООД, с чиято щедра финансова подкрепа стана възможно реализирането му. 
  В настоящото издание на конкурса участват 500 рисунки на деца от 23 селища на България. Радостен е фактът, че освен традиционните участници, за първи път се експонираха и творби малки художници от Балчик, Несебър, Варна, Дупница, Априлци, Попово, Нова Загора. И този път най-много са участниците от Плевен. Тази година те са от 10 плевенски училища.
Наградите на отличилите се деца връчи г-н Найден Зеленогорски – кмет на Община Плевен.
  Изложбата на детските рисунки е експонирана в Панорама “Плевенска епопея 1877 г.”  и ще продължи да края на месец март.