logo

Съобщение

РЕГИОНАЛЕН  ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - ПЛЕВЕН

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

На 14 април 2017 г. ще работят Експозиция „Плевенска епопея 1877 г.” в РИМ, Къща музей „Велики Княз Н.Николаевич” и Къща музей „Негово Кралско Величество Карол І” в гр. Пордим.

На 14 и 15 април 2017 г. ще работят Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”, Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” и Къща музей „Цар Освободител Александър ІІ”. 

На 16 и 17 април 2017 г. музейните обекти

НЯМА ДА РАБОТЯТ

24 октомври 2007 г. – Изложба ”Бойният път на 3-ти стрелкови Фински батальон”

  На 24 октомври 2007 г., по повод 130-тa годишнина от боевете при с.Горни Дъбник и участието на войните от III-ти стрелкови Фински батальон в Руско-турската война 1877-1878 г., Дирекция “Военноисторически музеи” - Плевен експонира в парка при къща музей ”Цар Освободител Александър ІІ”  изложба на открито на тема: ”Бойният път на 3-ти стрелкови Фински батальон”.

 

 

 

 

 

 

 

  

  Пред плевенската общественост бяха показани автентични снимки на бойното поле при Горни Дъбник, портрети на финландски офицери и войници и моменти от посещенията на  гости от Република Финландия в парк "В.Н.Лавров".

   Гости на проявата бяха Председателят на Борда на Гилдията на Финландската гвардия, командирът на Гвардията на Егерски полк, командирът на Гвардейски батальон - Хелзинки, началникът на Почетната рота на Гвардейския батальон, членове на Гилдията на Финландската гвардия и потомци на участници в сраженията за Освобождението на ПЛевен