logo

Съобщение

От 12.00 до 13.00 ч. се преустановява приемът на посетители в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” поради обедна почивка и извършване на дезинфекция.  
24 октомври 2007 г. – Изложба ”Бойният път на 3-ти стрелкови Фински батальон”

  На 24 октомври 2007 г., по повод 130-тa годишнина от боевете при с.Горни Дъбник и участието на войните от III-ти стрелкови Фински батальон в Руско-турската война 1877-1878 г., Дирекция “Военноисторически музеи” - Плевен експонира в парка при къща музей ”Цар Освободител Александър ІІ”  изложба на открито на тема: ”Бойният път на 3-ти стрелкови Фински батальон”.

 

 

 

 

 

 

 

  

  Пред плевенската общественост бяха показани автентични снимки на бойното поле при Горни Дъбник, портрети на финландски офицери и войници и моменти от посещенията на  гости от Република Финландия в парк "В.Н.Лавров".

   Гости на проявата бяха Председателят на Борда на Гилдията на Финландската гвардия, командирът на Гвардията на Егерски полк, командирът на Гвардейски батальон - Хелзинки, началникът на Почетната рота на Гвардейския батальон, членове на Гилдията на Финландската гвардия и потомци на участници в сраженията за Освобождението на ПЛевен