logo

Съобщение

От 12.00 до 13.00 ч. се преустановява приемът на посетители в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” поради обедна почивка и извършване на дезинфекция.  
20 септември 2022 г. РВИМ - Плевен получи две ценни дарения
 На 20 септември 2022 г. Регионален военноисторически музей – Плевен получи две ценни дарения–реплика на знамето на Райна Княгиня и реплика на картината „Самарското знаме“. 


 Знамето и картината са ушити от г-жа Райна Стефанова, която сподели, че е решила да направи двете реплики от патриотични подбуди. Волята на г-жа Стефанова е даренията да се използват с образователна и експозиционна цел. 


 Връчването на знамето и картината се състоя в Уводна зала на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“, където са експонирани още две дарения на г-жа Райна Стефанова: реплика на Самарското знаме и реплика на Възпоменателно знаме за освобождението на Плевен.


 Д-р Володя Попов – директор на РВИМ – Плевен връчи на г-жа Стефанова почетен плакет за изграждането на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” и диск с филма „Вълни по равнината” за боевете при Плевен.  Той и благодари и сподели, че се радва за проявената от нея родолюбива инициатива. 


 Свидетелство за дарение връчи д-р Галин Димитров, главен уредник в музея, който акцентира на факта, че колекцията от знамена ще напомня за важни моменти от историята на България.