logo

Съобщение

От 12.00 до 13.00 ч. се преустановява приемът на посетители в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” поради обедна почивка и извършване на дезинфекция.  
22 ноември 2017 г. Валидиране пощенска карта и плик „140 години Плевенска епопея"
 На 22 ноември 2017 г. на специална церемония пред залите на Експозиция „Плевенска епопея 1877 г.”, в сградата на ул. „Стоян Заимов”, № 3, бяха валидирани илюстрована пощенска карта на тема „140 години Плевенска епопея и 40 години от създаването на Плевенската Панорама” и пощенски плик, посветен на 110 години Военноисторически музеи – Плевен.
 Художествените изображения за изработване и реализиране на проекта са предоставени от Регионален военноисторически музей – Плевен. 
 Печатите на първите екземпляри поставиха Негово Величество Симеон Сакскобургготски, Димитър Геновски - заместник-министър на транспорта, Георг Спартански - кмет на Община Плевен и Румен Петков, член на Инициативния комитет за честванията на 140 години от Плевенската епопея. Автор на художествения проект на изданията е д-р Ненко Атанасов. Пощенската карта, която е в тираж 10 602 броя, е илюстрирана с картина от битката при Плевен, ген. Скобелев и карта на бойните действия. Пощенският плик, в тираж 11 347 броя, е с изображения на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец” и икона на Св. Георги Победоносец – една от иконите на иконостаса в храма. На тържеството бяха наградени отличените деца, взели участие в конкурса за детска рисунка, есе и песен, посветен на 140 години от Освобождението на Плевен.