logo

Съобщение

От 12.00 до 13.00 ч. се преустановява приемът на посетители в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” поради обедна почивка и извършване на дезинфекция.  
18 септември 2016 г. Kонцерт „Живи ритми”.
 По повод Европейските дни на наследството 2016 година, Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” Плевен, съвместно с Военноисторически музеи представиха концерта „Живи ритми”. На площадката пред панорама „Плевенска епопея 1877” пред очите на многобройната публика оживяха народните обичаи по време на едни от най-тачените български празници – „Лозари” – празник, посветен на лозята и виното, „Лазарки” –  обичай, свързан с Възкресението на Св. Лазар, празнуващ се една седмица преди големия християнски празник Великден и „Буенек – Гергьовден” – един от най–обичаните пролетни празници, отбелязван на 6 май  - Ден на овчаря. С талантливите си изпълнения и облечени в пъстри народни носии, певците и танцьорите от ансамбъла ни пренесоха в един друг свят – свят на светлина, топлина и красота. 


 Посетителите се насладиха на майсторски поднесената музикална програма на ансамбъла, който за пореден път показа високо професионално майсторство в областта на певческото и танцувално изкуство.