logo

Съобщение

Във връзка със Заповед № РД 10-281/10.03.2020 на Кмета на Община Плевен се преустановява приемането на посетители в Панорама "Плевенска епопея 1877 г." и останалите обекти на РВИМ-Плевен до второ нареждане!
2 март 2016 г. Открит „Урок по родолюбие”
 В навечерието на 3 март, по инициатива на в-к „Стандарт, в цялата страна се провеждат уроци по родолюбие. Ученици от първи и втори клас на СОУ „Христо Смирненски” проведоха своя урок по родолюбие в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” Урокът започна с разглеждане на Панорамата, като екскурзоводът Илияна Карагьозова постави акцент върху това какво е значението на Плевенската битка за целия ход и изход на войната. 


 Малките ученици се запознаха последователно с националноосвободителните борби, предшестващи Освобождението, и ролята на българските революционери във въстанията. Разбраха коя е причината за избухването на Руско-турската война 1877/78 г. , как са протекли и как са завършили сраженията край Плевен.  


 След обиколката на уникалната експозиция децата дискутираха на тема какво е за българите Трети март, а също така какво им е харесало, какво им е направило впечатление и са запомнили от Панорамата.