logo

Съобщение

От 12.00 до 13.00 ч. се преустановява приемът на посетители в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” поради обедна почивка и извършване на дезинфекция.  
11 септември 2015 г. 138 години от Третия щурм за освобождението на Плевен
 На 11 септември 2015 г. в панорама „Плевенска епопея 1877 г.” се проведе възпоменателна церемония по повод 138-та годишнина от Третия щурм за Плевен по време на Руско-турската Освободителна война 1877/78 г. 
На ритуала присъстваха Областният управител на Плевен Ралица Добрева, кметът на Община Плевен проф.д-р Димитър Стойков, зам.-областният управител на Плевен Красимир Иванов, зам.-кметът Дамянка Владимирова, секретарят на Община Плевен Бранимир Мирчев, началникът на Отдел „Образование и култура“ Йонита Иванова, представители на Общинска администрация, на дружество „Възход”, общественици и граждани.


 Бе отслужена панихида в памет на всички загинали, ранени и безследно изчезнали войни от многонационалната руска и съюзната румънска армии по време Третия щурм за Плевен – 11 септември 1877 г.


 В церемонията взеха участие Общински духов оркестър и представителни военни части от Военно формирование 22160.


 В знак на признателност и преклонение пред паметта на загиналите, присъстващите поднесоха венци и цветя и сведоха глави в едноминутно мълчание под звуците на националния химн.