logo

Съобщение

От 12.00 до 13.00 ч. се преустановява приемът на посетители в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” поради обедна почивка и извършване на дезинфекция.  
16 май 2015 г. „Европейска нощ на музеите”
    За пореден път Военноисторическите музеи се включиха в Европейската нощ на музеите по повод международния музеен празник 18 май и отвориха свободно вратите на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”.
    Вечерта се откри с шоу концерт на Общинския духов оркестър, след което любителите на класическа музика се насладиха на прекрасните изпълнения на солистката на Русенската опера Гиргина Гиргинова.    Сполучливо подбраният репертоар и емоционалното му интерпретиране от талантливото сопрано, доставиха истинска наслада на публиката.    След кратка пауза, вечерта продължи с концерт на световноизвестния пианист проф. Атанас Куртев, посветен на неговата 55 годишна творческа дейност и предстоящият му 70 годишен юбилей.    Блестящият интерпретатор на творчеството на Шопен за пореден път достави истинска емоционална наслада на присъстващите и заслужено получи  техните горещи аплодисменти.
И тази година домакините представиха хладно и огнестрелно оръжие от епохата на Руско-турската война 1877 г., което винаги предизвиква очаквано голям интерес и привлича посетителите от всички възрастови групи.Специалисти от музея демонстрираха процеса на реставрация на икони.    В „Европейската нощ на музеите” участие взеха и членовете на РК „Традиция” Плевен, които атрактивно демонстрираха различни видове униформи от епохата.