logo

Съобщение

От 12.00 до 13.00 ч. се преустановява приемът на посетители в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” поради обедна почивка и извършване на дезинфекция.  
14 май 2015 г. Връчване членски карти на млади възрожденци
    На 14 май 2015 г. в залите на панорама „Плевенска епопея 1877 г.” се състоя връчването на членски карти на 150 млади възрожденци от клубовете „Млад възрожденец” от 10 плевенски училища.    Сред официалните гости бяха председателят на Народното събрание на  Република България г-жа Цецка Цачева, областният управител на Област Плевен г-жа Ралица  Добрева, кметът на Плевен проф.д-р Димитър Стойков, председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски” Васил Василев, академик Антон Дончев, общински съветници, граждани и гости.

    Специално за тържеството Военноисторическите музеи експонираха оригинални писма на Апостола на свободата, негов портрет и оръжие от епохата.    „Само народ, който познава миналото си, който знае историята си, може да има светло бъдеще. За да бъдете истински следовници на хора като Левски, трябва да обичате своята родина, своя град, но за да се доближите до Левски трябва да имате и поглед много напред във времето”, каза в словото си г-жа Цачева.