logo

Съобщение

РЕГИОНАЛЕН  ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - ПЛЕВЕН

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

На 14 април 2017 г. ще работят Експозиция „Плевенска епопея 1877 г.” в РИМ, Къща музей „Велики Княз Н.Николаевич” и Къща музей „Негово Кралско Величество Карол І” в гр. Пордим.

На 14 и 15 април 2017 г. ще работят Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”, Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” и Къща музей „Цар Освободител Александър ІІ”. 

На 16 и 17 април 2017 г. музейните обекти

НЯМА ДА РАБОТЯТ

6 декември 2014 г. „Здравей, свободен Плевен”
 В навечерието на 10 декември – Ден на признателност на гражданите на  Плевен към загиналите за неговото освобождение, децата  от  ЦДГ  „Чучулига” избраха Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”, за да изнесат своя  музикално–поетичен спектакъл „Здравей, свободен Плевен”, посветен на 137 години от освобождението на  града. 


 Облечени в елегантни костюми, малчуганите рецитираха вдъхновено и пяха, събирайки аплодисментите  както на своите родители и близки, така и на посетителите на  Панорамата. Възпитаниците на ЦДГ „Чучулига” показаха и табло със свои рисунки, създадени специално за случая.  


       Представители на Военноисторически музеи Плевен подариха на децата  материали, разказващи за събитията при Плевен и освобождението на града на 10 декември 1877 г .