logo

16 май 2014 г. Концерт на Плевенска филхармония в Панорама "Плевенска епопея 1877 г."
 По повод отбелязване Празника на Плевен - 15 май, в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” се състоя концерт на Плевенска филхармония със солисти  Женя Добрикова - флейта и акордеонистът Александър Поелуев, Руска Федерация. 


 В програмата прозвуча Сюита № 2 на Бах и 5 скици за струнен оркестър на Марин Големинов. Многобройните гости, сред които и официалните делегации от побратимените на Плевен градове, имаха уникалната възможност да се насладят на виртуозните изпълнения на младия и талантлив, имащ вече световна известност музикант от град Ростов на Дон - Александър Поелуев. 


 Той зарадва публиката с концерти за оркестър и акордеон от Пиацола и Галиано, както и с 5 пиеси от различни руски композитори. 


 Невероятната акустика на пространството в разширеното фоайе на Панорама  „Плевенска епопея 1877 г.” по неповторим начин засили ефекта на музикалните изпълнения и допринесе за превръщането на концерта в едно неповторимо изживяване за плевенчани. Този музикален празник бе още един щрих към превръщането на Панорамата в духовен и културен център на град Плевен.