logo

Съобщение

РЕГИОНАЛЕН  ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - ПЛЕВЕН

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

На 26 и 27 април 2019 г. ще работят:
- Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”
- Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец”
- Къща музей „Цар Освободител Александър ІІ”. 
На 26 април 2019 г. - Експозиция „Плевенска епопея 1877 г.”.
 
На 28 и 29 април 2019 г. музейните обекти няма да работят.

От Ръководството
27 октомври 2013 г. Работна среща в гр.Владимир, Руска Федерация
 На 27 октомври 2013 г. в Управлението на Федералното държавно бюджетно учреждение на културата „Държавен Владимиро-Суздалски историко-архитектурен и художествен музей-резерват” се състоя работна среща между директора на Военноисторически музеи Плевен доц.д-р Милко Аспарухов и директора на Държавния Владимиро-Суздалски историко-архитектурен и художествен музей-резерват Светлана Евгениевна Мелникова. 


 Работната среща-разговор се състоя в присъствието на кмета на град Плевен проф.д-р Димитър Стойков. Дискутираха се въпроси свързани с бъдещото дългосрочно и взаимноизгодно сътрудничество между двете музейни институции, които поддържат партньорски отношения от 60-те години на 20 век.


 Обсъдиха се и въпроси свързани с реализирането на мащабен проект, посветен на Националния празник на Република България 3 март. Намеренията са в залите на Панорама Плевенска епопея 1877 г.” да се експонира изложбата „Скъпоценна украса на икони” от фондовете на „Държавен Владимиро-Суздалски историко-архитектурен и художествен музей-резерват”. Проектът  се финансира изцяло от руска страна, за което са направени постъпки пред Министерството на културата на Руската федерация. Изложбата  включва ценни старинни икони, метални обкови, тъканни украси на икони и други.