logo

Съобщение

РЕГИОНАЛЕН  ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - ПЛЕВЕН

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

На 14 април 2017 г. ще работят Експозиция „Плевенска епопея 1877 г.” в РИМ, Къща музей „Велики Княз Н.Николаевич” и Къща музей „Негово Кралско Величество Карол І” в гр. Пордим.

На 14 и 15 април 2017 г. ще работят Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”, Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” и Къща музей „Цар Освободител Александър ІІ”. 

На 16 и 17 април 2017 г. музейните обекти

НЯМА ДА РАБОТЯТ

19 Февруари 2013 г. - Представяне книга на проф. дин Иван Стоянов за Васил Левски
    По повод 140 годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, Военноисторическите музеи организираха представяне на най-новата книга на проф. дин Иван Стоянов, преподавател във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий”, „Нови щрихи върху идейните възгледи и дейността на Васил Левски”, издадена по повод 175 годишнината от рождението на Апостола.    Проявата се състоя в къща музей „Цар Освободител Александър ІІ”, която се оказа тясна за всички, които се интересуват от българската възрожденска история и в частност от живота и делото на Васил Левски.
    Книгата и авторът и бяха представени от доц.д-р Милко Аспарухов, който направи и ретроспекция на богатата книжнина, посветена на великото дело на Апостола на  свободата.