logo

7 Декември 2012 г. - Представяне на Сборник Военноисторически музеи, том 3
 В навечерието на 10 декември – Ден на признателност на гражданите на Плевен към загиналите за неговото освобождение в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” беше представен новоизлезлият Сборник Военноисторически музеи том 3, посветен на 135 години  от освобождението на Плевен, 105 години от създаването на Военноисторическите музеи и 35 години от откриването на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”.  
 Сред официалните гости бяха зам. кметът на Община Плевен Алексей Зелов, Генералният консул на Русия в Русе Владимир Климанов, аташето по културата на Посолството на Румъния у нас Глигоре Герчану и почетният гражданин на Плевен Владимир Гуричев. На проявата присъстваха членовете на РД „Традиция” Плевен, представители на културни институти, ученици и много граждани. След представянето на сборника на гостите бе прожектиран новия документален филм „Освобождението на България 1877-1878 г.”, съвместна продукция на Видеостудио „Кварт”, Москва и Военноисторически музеи-Плевен. 
Тържеството продължи с прекрасните изпълнения на солистите на Русенската опера Гиргина Гиргинова, сопран и Владимир Попов,  баритон.