logo

Съобщение

РЕГИОНАЛЕН  ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ - ПЛЕВЕН

СЪОБЩЕНИЕ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

На 14 април 2017 г. ще работят Експозиция „Плевенска епопея 1877 г.” в РИМ, Къща музей „Велики Княз Н.Николаевич” и Къща музей „Негово Кралско Величество Карол І” в гр. Пордим.

На 14 и 15 април 2017 г. ще работят Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”, Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” и Къща музей „Цар Освободител Александър ІІ”. 

На 16 и 17 април 2017 г. музейните обекти

НЯМА ДА РАБОТЯТ

19 октомври 2012 г. - Засаждане в парка на Къща музей „Цар Освободител Александър ІІ”.
 Като част от програмата за отбелязване на 135–та годишнина от освобождението на Плевен, Община Плевен и Дирекция „Военноисторически музеи” организираха засаждане на декоративна растителност в парка на Къща музей „Цар Освободител Александър ІІ”.
 Преди 105 години Председателят на Комитета „Цар Освободител Александър ІІ” Стоян Заимов кани в Плевен най-добрите специалисти по ландшафтна архитектура и паркостроители за оформяне на новоизградените паркове и мемориали. През годините Дирекция „Военноисторически музеи” многократно предприема инициативи за запазване на традицията по засаждане и обогатяване на декоративната растителност в парковете и местата на паметта.  При централния вход на парка на Къща музей „Цар Освободител Александър ІІ”, в няколко пояса се засадиха 32 туи и 2 юки.