logo

Съобщение

От 12.00 до 13.00 ч. се преустановява приемът на посетители в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” поради обедна почивка и извършване на дезинфекция.  
7 декември 2011 г. - Директорът на ВИМ доц.д-р Милко Аспарухов бе награден с орден „Дружба”
    В навечерието на 10 декември – Ден на признателност на гражданите на Плевен към загиналите за освобождението на града, с указ на президента на Руската федерация Дмитрий Медведев, директорът на Военноисторически музеи Плевен доц.д-р Милко Аспарухов бе награден с високата държавна награда орден „Дружба”.    На официална церемония в посолството на Русия в София отличието му  връчи посланикът на Русия - Негово превъзходителство Юрий Исаков.
Събитието  уважиха посланиците на Румъния, Беларус, Казахстан, Генералните консули на Русия,  Армения и много други официални лица.    Прочетен беше поздравителен адрес от името на Председателя на Народното събрание на Република България г-жа Цецка Цачева. На събитието, като представител на Община Плевен, присъства и заместник кметът Алексей Зелов, който поздрави доц. Аспарухов от името на ръководството на града.